Update

Update (1.15)

Er is een nieuwe update vrijgegeven voor Gran Turismo 7. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste features en wijzigingen.

Belangrijkste wijzigingen

1. Auto's
 - De volgende drie auto's zijn toegevoegd:
  ・Roadster Shop Rampage (te koop bij Brand Central;)
  ・Toyota GR010 HYBRID ‘21 (te koop bij Brand Central;)
  ・SUZUKI Vision Gran Turismo (te koop bij Brand Central.)

2. Café
 - Je kunt nu verjaardagsvouchers ontvangen. Je krijgt deze vouchers van Sarah in het café. Je kunt ze ophalen vanaf een week voor tot een week na je verjaardag, zoals deze is geregistreerd in je account voor PlayStation™Network;
 - De volgende drie menukaarten zijn toegevoegd:
  ・Menukaart 40: Doe mee aan de Lightweight K-Cup
  ・Menukaart 41: Doe mee aan de Vision Gran Turismo Trophy
  ・Menukaart 42: Doe mee aan de Gr.1 Prototype Series

De nieuwe menukaarten 40 en 41 verschijnen als je klaar bent met menukaart 39 (Kampioenschap: World GT Series) en het einde hebt bekeken met een collectieniveau van minstens 20. Menukaart 42 verschijnt als je aan bovenstaande voorwaarden hebt voldaan en je collectieniveau minstens 30 bedraagt;
 - Er zijn 55 nieuwe gesprekken toegevoegd voor de personages in het café.

3. Wereldcircuits
 - De volgende nieuwe events zijn toegevoegd aan 'Wereldcircuits':
  ・Lightweight K-Cup
   - Tokyo Expressway - Zuidelijk (met de klok mee)
   - Autodrome Lago Maggiore - Westeinde (omgekeerd)
   - Willow Springs International Raceway: Streets of Willow Springs
  ・Vision Gran Turismo Trophy
   - Kyoto Driving Park - Yamagiwa
   - Deep Forest Raceway (omgekeerd)
   - Autódromo de Interlagos
  ・Gr. 1 Prototype Series
   - Circuit de Sainte-Croix - C
   - Suzuka Circuit
   - Daytona - Wegcircuit

Om deze nieuwe events te kunnen spelen, moet je de menukaarten 40, 41 en 42 hebben ontgrendeld en geaccepteerd in het café.
 - De beloningen voor Arcade-races en aangepaste races zijn gewijzigd;
 - De optie Race-instellingen is toegevoegd aan het snelmenu van aangepaste races.

4. Showcase
 - Je kunt nu Scapesfoto's of racefoto's exporteren naar de mediagalerie van de PlayStation®5-console en de Capturegalerie van de PlayStation®4-console. De resolutie van de geëxporteerde afbeeldingen wordt afzonderlijk omgezet voor de PS5™ en PS4™. Je kunt de afbeeldingen delen op verschillende socialmediaplatforms of overzetten op een USB-stick in een resolutie van 3840 x 2160 pixels op de PlayStation®5-console en de PlayStation®4 Pro-console, en in een resolutie van 1920×1080 pixels op de PlayStation®4-console. De exporteerfunctie is alleen beschikbaar vanuit het menu [Showcase] > [Mijn items]. Daarnaast kun je foto's die zijn ingesteld op 'Beschikbaar voor iedereen' in 'Mijn items' van Showcase en worden weergegeven in de Galerie van Mijn pagina in hun oorspronkelijke resolutie downloaden via 'Mijn pagina' van de officiële website van GT7.
 - De knop 'Liken/reageren' is toegevoegd aan het snelmenu van gedeelde herhalingen. Als je op deze knop drukt, ga je naar het detailscherm van de content.

5. Scapes
 - 'New Orleans' is toegevoegd aan de sectie 'Uitgelicht' van Scapes.
 - Er zijn drie locaties toegevoegd aan de uitgelichte sectie 'Na de regen'.

6. GT Auto
 - De volgende zeven nieuwe lakkleuren zijn toegevoegd:
  ・BAC Titanium Metallic
  ・Jaguar Salsa
  ・Nissan Storm White
  ・Subaru BRZ GT300 Blue
  ・Suzuki Cordoba Red
  ・Suzuki Flame Orange
  ・Suzuki Satellite Silver Metallic

7. Garage
 - Je kunt naast de rechter joystick nu ook de richtingstoetsen omhoog/omlaag gebruiken om door de autobeschrijvingen van de [Autocollectie] te scrollen.

8. Automatische demo
 - Er is een nieuwe locatie toegevoegd aan de diaserie van Scapes;
 - Als een Scapes-diaserie wordt afgespeeld tijdens de automatische demo kun je nu direct naar de [Scapes]-fotolocatie gaan door op de △-toets te drukken. (Hiervoor moet je wel eerst het [Scapes]-paviljoen hebben ontgrendeld en de tutorial hebben voltooid.)

9. Sport
 - [Online tijdrit] is toegevoegd aan Sport;
 - Nieuwe informatie is toegevoegd aan het eventdetailsscherm en andere informatie is aangepast.

10. Multiplayer
 - De optie 'Gelijke omstandigheden' is toegevoegd aan 'Tijd-/weerinstellingen'. Als je deze optie inschakelt, is de instelling 'Snelheid variabele tijdsverloop' niet beschikbaar.

11. Racescherm
 - Er is een display toegevoegd aan de autonaamindicator die de afstand tot de straflijn weergeeft.

12. Klassement
 - De Top 10-klassering kan nu worden weergegeven in de klassementen van het Licentiecentrum, Missies en de Circuitervaring.

13. Mijn pagina
 - Er is een indicator die je voortgang toont tot de volgende coureursbeoordeling toegevoegd aan het profiel.

Andere verbeteringen en aanpassingen

1. Collectieniveau
 - Als je een niveau omhoog bent gegaan, krijg je nu een notificatie dat nieuwe missies zijn ontgrendeld. Je krijgt nu afzonderlijke notificaties voor het stijgen in niveau en ontgrendelen van meer gebieden in de tuningshop.

2. Legendarische auto's
 - De prijzen in de Hagerty Collection zijn aangepast naar die van de echte wereld met hulp van Hagerty. Hagerty is een Amerikaans bedrijf dat zich toelegt op autoverzekeringen en het taxeren van klassieke auto's. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren ook vele evenementen voor historische bolides gesponsord. De nieuwe prijzen worden doorgevoerd zodra het nieuwe aanbod beschikbaar is. De volgende prijswijzigingen staan gepland voor augustus 2022.

3. Auto-instellingen
 - Probleem verholpen waarbij prestatiepunten onjuist werden berekend als de overbrengingsverhouding werd gewijzigd in de overbrengingsinstellingen;
 - De berekeningsformule voor de overbrengingsinstellingen is aangepast.

4. Physics-simulatiemodel
 - Probleem verholpen met het inhaalsysteem van de ‘SF19 Super Formula / Toyota '19' en 'SF19 Super Formula / Honda '19';
 - Probleem verholpen waarbij auto's op onnatuurlijke wijze sneller gingen als ze over kerbs reden;
 - Probleem verholpen waarbij rijassistentie en automatisch schakelen herhaaldelijk op- en terugschakelden, waardoor de auto niet accelereerde als was gekozen voor een extreme overbrengingsverhouding.

5. Stuurcontroller
 - Probleem verholpen waarbij de game vastliep als je de game hervatte vanuit de rustmodus met het Logitech G923 Racing Wheel;
 - De kracht van de force feedback is aangepast voor de THRUSTMASTER® T-GT / Fanatec® Podium / Fanatec® GT DD Pro. Als je een van de onderstaande sturen gebruikt en de waarden 'Max. koppel force feedback' of ‘Gevoeligheid force feedback’ onder [Controllerinstellingen] > [Force feedback sturen] zeer hoog hebt afgesteld kan het stuur heftig trillen. Kies voor een lagere waarde als dit gebeurt.

 ・Thrustmaster® T300
 ・Thrustmaster® T500
 ・Thrustmaster® T-GT
 ・Fanatec® CSL Elite Racing Wheel
 ・Fanatec® Podium
 ・Fanatec® GT DD Pro

6. Auto's
 - Probleem verholpen met de bestickering van de Ferrari 512 BB ’76 waarbij de bestickering vervormde bij de tankdop en motorkap;
 - Probleem verholpen met de graphics van de meter in het interieur van de Mazda Eunos Roadster (NA Special Package) '89;
 - Probleem met de lampen van de Volkswagen Scirocco R ’10 gedeeltelijk verholpen;
 - Probleem verholpen met het gelakte gebied als je reed met WORK Meister S1R-wielen.

7. Geluid
 - Probleem verholpen waarbij de volgende nummers die waren geselecteerd in de Achtergrondmuziek-playlist van 'Showcase' niet werden afgespeeld tijdens Arcaderaces:
  ・Lenny Ibizarre - "Orpheus in the Underworld" Overture
  ・Lenny Ibizarre - Guillaume Tell (William Tell)
  ・Ouantic - Motivix Retrograde
  ・Rosalía - Bizcochito
  ・STR4TA - Aspects
 - Probleem verholpen waarbij achtergrondmuziek niet werd afgespeeld tijdens een race-event als je meedeed aan een race en 'Achtergrondmuziek-playlist' had geselecteerd in 'Showcase' zonder de nummers voor het event te selecteren.

8. Missies
 - De klassementen van de volgende events zijn gereset:
  ・Moby Dick
   - De pits in of doorrijden 1
  ・The Human Comedy
   - Kyoto Driving Park - 1 uur
   - Deep Forest Raceway - 1 uur
   - Alsace - 1 uur

9. Circuitervaring
 - Het is bevestigd dat sommige records zijn behaald met behulp van glitches en ongeldige manoeuvres. De records in de klassementen van onderstaande events zijn daarom gewist:
  ・Willow Springs International Raceway: Big Willow - Sector 1
  ・Brands Hatch Grand Prix Circuit - Sector 4

10. GT Auto
 - De menuovergang voor het verlaten van GT Auto is gewijzigd.

11. Herhalingen
 - Probleem verholpen waarbij de knop 'Beste ronde herhaling opslaan' verdween na het gebruik van de functie 'Herhaling opslaan' in de tijdritten van 'Wereldcircuits' en in de online tijdritten of kwalificatietijdritten van het speltype Sport;
 - Probleem verholpen waarbij het niet mogelijk was om de functie 'Beste ronde herhaling opslaan' te gebruiken vanuit het snelmenu als de herhaling was geüpload naar het klassement van de online tijdritten of kwalificatietijdritten van het speltype Sport.

12. Racescherm
 - Er is een overgangsanimatie toegevoegd voor het aanpassen van de grootte van de buienradar in het multifunctionele display met de richtingstoetsen omhoog/omlaag;
 - Probleem verholpen op de PlayStation®4-console waarbij de rondetijd soms rood kleurde na het pitten tijdens een endurancerace;
 - De autonaamindicator geeft het fabrikantlogo nu weer naast de naam van de coureur weer tijdens races voor de Manufacturers Cup.

13. Hulpinstellingen
 - Remgebied aangepast van de lay-outs 'Volledig circuit' en 'Zonder chicane' van het 'Circuit des 24 Heures du Mans'.

14. Straffen
 - Het strafbeoordelingsalgoritme is aangepast, zodat er geen straffen meer worden uitgedeeld voor licht contact in het speltype Sport en in de lobby.

15. Trofeeën
 - De trofeeën die zijn verdiend op de PlayStation®5-console en de PlayStation®4-console worden nu correct gesynchroniseerd;
 - De beschrijving van de trofee 'Klokje rond' is aangepast voor een duidelijkere weergave van de vereisten waaraan je moet voldoen.

16. Overig
 - Er zijn verschillende andere problemen opgelost.


Bedankt voor je voortdurende steun en veel plezier verder met Gran Turismo 7!