World Series

Verhaal 4: De locatie — Het Nederlandse Amsterdam

Aftellen tot de Gran Turismo World Series Showdown 2023

De Gran Turismo World Series Showdown vindt dit jaar plaats in het historische Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een bruisende metropool met iets minder dan 1 miljoen inwoners. Het is een stad met een rijke geschiedenis en unieke gebruiken die je zelf moet ervaren in plaats van erover te lezen op internet. Amsterdam is gelegen in de provincie Noord-Holland en staat bekend om zijn vele grachten, waardoor het ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd.


Naast de historische grachten en het Van Gogh Museum vind je er ook de GT Explore Studio – het Europese hoofdkantoor van Polyphony Digital – en Theater Amsterdam, waar de Showdown wordt gehouden. Theater Amsterdam opende in 2014 de deuren met de voorstelling 'Anne', die werd bijgewoond door koning Willem-Alexander. Het theater heeft een oppervlakte van 4200 vierkante meter en biedt plaats aan 1702 bezoekers. Daarmee is het de ideale locatie voor een live-evenement van de Gran Turismo World Series. Voor bezoekers van de Showdown 2023 is het prettig om te weten dat de locatie goed bereikbaar is te voet, met het ov of met de auto.

Wie het evenement wil bijwonen, kan dat doen door een general admission ticket, een gold ticket of een platinum weekendticket te kopen. Het general admission ticket is een dagpas waarmee je toegang hebt tot het Manufacturers Cup-evenement op 11 augustus of het Nations Cup-evenement op 12 augustus. Bezitters van een gold ticket ontvangen ook een T-shirt van het Gran Turismo-evenement en krijgen vervroeg toegang, zodat ze kunnen kijken naar de GT Sophy-demonstratierace op vrijdag 11 augustus of de Media Pro-Am-race op zaterdag 12 augustus.

Als je kiest voor het ultieme platinum weekendticket kun je niet alleen elke race bekijken, maar mag je ook naar een speciale vertoning van de film 'Gran Turismo', inclusief vraaggesprek met GT-bedenker Kazunori Yamauchi. De vertoning van de film vindt plaats op 10 augustus in het historische Pathé Tuschinski, dat in 1921 voor het eerst de deuren opende.

Datum & tijd (CEST) Locatie/activiteiten
Donderdag 10 augustus

Pathé-bioscoop Theater Tuschinski

19:30
Deuren open
20:00
Vertoning van de film Gran Turismo
(houders van platinum weekendticket)
22:00
Vraaggesprek met Kazunori Yamauchi
22:30
Einde
Vrijdag 11 augustus

Theater Amsterdam

16:30
Deuren open
(eerder toegang voor houders van platinum weekendticket en gold ticket)
17:00
Demonstratierace GT Sophy
18:00
Deuren open
(voor houders van een general admission ticket)
18:45
Manufacturers Cup - Kwalificatie
19:00
Manufacturers Cup - Grote Finale
21:00
Einde
Zaterdag 12 augustus

Theater Amsterdam

16:30
Deuren open
(eerder toegang voor houders van platinum weekendticket en gold ticket)
17:00
Media Pro-Am-race
18:00
Deuren open
(voor houders van een general admission ticket)
18:45
Nations Cup - Kwalificatie
19:00
Nations Cup - Grote Finale
21:00
Einde

Het exterieur van het theater is een lust voor het oog met zijn keramische sculpturen en een façade met twee prachtige torens die verschillende architectuurstijlen verenigen. Binnen is een auditorium waar zowel filmvoorstellingen als liveoptredens kunnen worden verzorgd. Pathé Tuschinski is niet alleen een geweldige plek om een film te bekijken, je vindt er ook een orgel dat uit België is vervoerd toen het theater openging. Vanwege de schitterende architectuur kreeg het theater in 1967 de status van nationaal monument.

Voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in het bijwonen van een Gran Turismo World Series-evenement biedt de Showdown 2023 ook een uitgelezen kans om een prachtige Europese stad te bezoeken die uniek is in de wereld. Ga voor meer informatie naar de speciale pagina van de Gran Turismo World Series 2023: https://www.gran-turismo.com/world/gt7/events/gtws2023/showdown/

Verhaal 3: De rivaliteiten, op wie moeten we letten tijdens de World Series Showdown Muhammed Ali en Joe Frazier. De Los Angeles Lakers en Boston Celtics. Liverpool en Manchester United. Beroemde rivaliteiten waarvan er in de autosport te veel zijn om op te noemen. Elke bloeiperiode van een sport wordt gedefinieerd door de rivaliteiten en voor de Gran Turismo World Series (GTWS) is dat niet anders. In de beginjaren vochten Igor Fraga en Mikail Hizal verhitte duels uit die fans van GTWS over de hele wereld op het puntje van de stoel deden zitten. Vandaag de dag zien we nieuwe rivaliteiten ontstaan, tussen coureurs als Coque López, Valerio Gallo, Angel Inostroza, Takuma Miyazono en Kylian Drumont, de regerend kampioen van de Olympic Esports Series.