Please select your country / region

Close Window
GT
Mijn pagina
BENL

Miguel Faisca

Europa 2013
Miguel Faisca
Geboortedatum: 1 augustus 1989
Geboorteplaats/woonplaats: Lissabon, Portugal / Montijo, Portugal
Erelijst
Winnaar Europese Nissan PlayStation® GT Academy 2013
Blancpain Endurance Series 2014, 3e plaats met Nissan GT-R NISMO GT3 op Paul Ricard
Europese Le Mans Series 2014, 7e plaats in de LMP2-klasse op Estoril
24 uur van Dubai 2014, overwinning SP2-klasse

Profiel

GT Academy, een vernieuwende samenwerking tussen Nissan en PlayStation®, is een competitie waarin de beste Gran Turismo®-gamers worden opgeleid tot echte coureurs.

Miguel Faisca, de winnaar van Nissan PlayStation GT Academy 2013, bewijst dat de dromen van aspirant-coureurs wel degelijk kunnen uitkomen.

Van de meer dan 900.000 deelnemers uit heel Europa die meededen aan de zoektocht naar de beste Gran Turismo®6-speler van 2013, was Miguel de snelste.

Ook de ruim 40 Europese gamers die naar Silverstone afreisden liet hij dus in het stof bijten. Zijn vaardigheden, opgedaan door Gran Turismo te spelen, testte hij achter het stuur van echte racewagens van Nissan. Ook won hij een reeks uitdagingen waarin zijn rijvaardigheid, conditie, houding, psychologische gesteldheid en potentieel werden beproefd.

Sinds hij zich de kampioen van 2013 mag noemen, heeft Miguel het intensieve Driver Development Program doorlopen en heeft hij de vaardigheden opgedaan die hij nodig heeft oog in oog met de beste coureurs van de wereld. In januari 2014 sleepte Miguel de overwinning in de wacht in de SP2-klasse van de 24 uur van Dubai, samen met de medewinnaars van GT Academy 2013. En dat tijdens hun eerste internationale race.

Al van jongs af aan was Miguel in de ban van autorijden. Toen hij meedeed aan de Nissan PlayStation GT Academy studeerde hij Werktuigbouwkunde.